АНТОЛОГИЈА НА МАКЕДОНСКАТА ЧАЛГИЈА

CD1
5. АЈДЕ РАЗБОЛЕ СЕ МОЈТО ЛИБЕ
10. БОГ ДА БИЕ НАУМЧЕТА
17. АБЕР МИ ДОЈДЕ ОД СОЛУНА ГРАДА
19. СУДБО МОЈА

CD2
2. ЈА ИЗЛЕЗИ СТАРА МАЈКО НА ПЕНЏЕРЕТО
11. НЕ СИ ГО ПРОДАВАЈ КОЉО ЧИФЛИКОТ
12. НЕ СЕ ВИТКАЈ СОФЧЕ
14. НЕЈЌУМ НЕВЕСТА ДА БИДАМ
18. КАЖИ СЛАВКЕ, КАЖИ ЌЕРКО
дует Сузана Спасовска и Душко Георгиевски

CD3
3. АЈДЕ СЕ РАЗБОЛЕ МЛАДО МАКЕДОНЧЕ
8. ТАМУ ДЕКА ИМА ВИСОКИ ЧАРДАЦИ
11. СНОШТИ ПОМИНАВ, ЗАМИНАВ
12. СНОШТИ ТЕ ПРАТИВ НА ВОДА ЌЕРКО
дует Виолета Томовска и Сузана Спасовска
20. ШТО ЈА НЕМА ЦВЕТА МОМА

CD4
8. СНОШТИ САКАВ ДА ТИ ДОЈДАМ
11. БИЛБИЛ ПЕЕ ВО ГРАДИНА
16. ГРАДЕЛ ИЛИЈА МАНАСТИР
18. ПАРА БЕЛИ КИСЕЛЕЦ

CD5
1. ВО ВЛАШКОТО МААЛО
2. БЛАГУНО ДЕЈЧЕ ПОЖАРАНЧЕ
дует Сузана Спасовска и Наум Петрески
4. ТРИ ГОДИНИ СЕ ЉУБЕВМЕ
9. ЦРЕША СЕ ОД КОРЕН КОРНЕШЕ
14. АЈДЕ, СЛУШАЈ, СЛУШАЈ, КАЛЕШ БРЕ АНЃО
15. ПЕТРО ЛЕ ПИЛЕ ШАРЕНО
18. МОРЕ СОКОЛ ПИЕ ВОДА НА ВАРДАРОТ

CD6
2. БОЛЕН ЛЕЖИ КАТИЛ ЃОРЃИ
4. КИРЈАНА ВИНО ПРОДАВА
5. СЕКОЈ КОЈ ГО ВИДЕЛ БАБО ТВОЕТО ДЕВОЈЧЕ
7. НИКО МОРИ, МЕАНЏИКО
дует Сузана Спасовска и Наум Петрески

14. ПРОМЕНИ СЕ МИЛА МОМА ПАНДОРА ДЕВОЈКА
15. СИТЕ ДЕВОЈЧИЊА МАМО СЕ МАЖИЈА
17. ШТО ГРМЕШ ГРМИ

 

СИТЕ ПЕСНИ СЕ ТРАДИЦИОНАЛНИ НАРОДНИ
Чалгиите се: Хусреф Саид – Канон, Зоран Крагуевски – Кларинер, Менсур Саид – Виолина, Раим Баки – Ут, Насер Мустафа – Тарабука и Дајре
Придружни Вокали: Насер Мустафа, Стево Чепишевски, Раим Баки, Венко Серафимов, Ивица Стојановски Фиц
Гости: Зоран Џорлев – Виолина (CD5-14)
Стручни консултанити: Проф. Ѓеорги Ѓорѓиев, Ристо Солунчев
Уметички директор: Венко Серафимов
Музички продуценти: Милка Герасимова, Мите Димовски
Организација: Здравко Ситновски – Ситна, Ивица Стојановски – Фиц
Мотив на насловната: Билјана Клекачкоцка
Графичка обработка и дизајн: Жарко Стојановски
Сите песни се снимени и миксани во село Бардовци, Декември 2005-Март 2006

Комерцијална Банка АД Скопје
>> 2006 <<
04. 2006 Македон Мјузик