СУЗАНА СПАСОВСКА

>> ЗДРАВОЖИВО ДОМАЌИНИ <<

1. ЗДРАВОЖИВО ДОМАЌИНИ
музика и текст. Сузана Спасовска, арр. Сашо Ливрински
2. ДВЕ ЛОЗИ
музика и текст. Сузана Спасовска, арр. Дејан Момировски
3. ЗА НАС
музика и текст. Мишко Талески, арр. Дејан Момировски
4. ЅУМБА, ЅУМБА
музика Ромска, текст. Сузана Спасовска, арр. Сашо Ливрински
5. ДАЈ ЈА СМЕТКАТА
музика. Ј. Максимовски – Роко, текст. С. Спасовска, арр. Ј. М. Роко
6. ЈАС ТЕ САКАМ
музика и арр. Тодор Трајчевски, текст. Сузана Спасовсска
7. ОД ЉУБОВ НЕ СЕ БЕГА
музика и текст. Зафир Хаџиманов, арр. Дејан Момировски
8. ЖИВОТОТ Е МНОГУ УБАВ
музика и арр. Милан Зафков, текст. Б. Нечовски
9. АКО, ДУШО, АКО
музика и арр. Ј. Максимовски – Роко, текст. Орце Зафировски
10. МЛАДО ОХРИЃАНЧЕ
музика и текст. Васка Илиева, арр. Милан Зафков
11. ЗАСВИРИ ЕДНА НАША
музика и арр. Милан Зафков, текст. Б. Нечовски
12. СТОЈАНЕ СТО ТЕ УБИЛЕ
музика. В. Димитров, текст. Б. Смаќоски, арр. Ж. Глишиќ
13. ОТРОВ ТИ Е ДУШАТА
музика и текст. К. Наумовски, арр. Милан Кацарски
14. ГРЕШНО ВЉУБЕНИ (РЕМИКС)
музика и арр. Љупчо Поповски, текст. Мирослав Кузман
15. ПЕЧАЛБАРСКА БАЛАДА
музика. П. Г. Калица, текст. Б. Чоревски, арр. Т. Трајчевски

>> ПЕСНИ ЗА ТАТКОВИНАТА <<

1. СТОЛЕТНА
музика. В. Пенѕов, текст. С. Спасовска, арр. С. Ливрински
2. НАВЕК ВЕКУВАШ МАКЕДОНИЈО
музика и текст. Мишко Талески, арр. С. Ливрински
3. АЛЕКСАНДАР ЦАР МАКЕДОНСКИ
музика и текст. Народна од Егејска Македонија, арр. М. Зафков
4. СТАНИ МАКЕДОНИЈО
музика. Т. Спасовски, текст. С. Спасовска, арр. Дарко Станојков
5. ПУСТИ ДА СЕ ТИЕ ГРАНИЦИ
музика. Д. Јанев, текст. С. Спасовска, арр. С. Ливрински
6. ЛЕШОЧКИТЕ КАМБАНИ
музика. Г. Јовановиќ, текст. Г. Јовановиќ и С. Спасовска, арр. Роко
7. КАДЕ СЕ ДВАНАЕСТМИНАТА
музика. Г. Касаповски, текст. Г. Касаповски и С. Спасовска, арр. С. Ливрински
8. ЕГЕЈСКА МАКА
музика и текст. Т. Новачевски, арр. Ј. Максимовски Роко
9. НАША ТАТКОВИНО
музика. Коста Наумовски, текст: Коста Наумовски и С. Спасовска, арр. М. Зафков
10. БОЖЈА РЕЧ
музика. Т. Спасовски, текст: С. Спасовска, арр. Тодор Трајчевски
11. ГОРДО МАКЕДОНИЈО
музика и текст. С. Спасовска, арр. Ј. Максимовски Роко
12. ОБЛАЧЕ ЛЕ БЕЛО
музика и текст. Народна, арр. Дејан Момировски
13. ПЕЈ, БИСТРО, ПЕЈ
музика. Игор Цветковски, текст: Б. Нечовски, арр. Милан Зафков
14. РАСТИ СИНЕ
музика. Народна, текст. Б. Петковски, арр. Цане Петров
15. ЗЕМЈО МОЈА
музика. Т. Спасовски, текст. Љубе Цветаноски, арр. Роко

Материјалот на овој дупли албум е снимен во студијата: Анастасија, МТВ, Кларион, LJP Сиднеј, XXL
Кларинет и Саксофон Ристо Краповски, Златко “Академци”, Ферус Мустафов
Армника: Милан Зафков, Сашо Ливрински, Тодор Трајчевски
Designed by: Атанас Смилко – Kennan
Рецитал: Борис Чоревски
Дувачки оркестар: Млади Агушеви
Гајда, Зурла, Кавал, тамбура, Тапан: Стевче Стојковски, Стојанче Костовски, Жељо, Трајче Ристов
Гости вокал:и Мишко Талески, Васко Лазаров – Благоевград, Наум Петрески

>> 2005 <<
Сузана Спасовска
Senator Records CD 01/05
Senator Records MC 01/05